Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Letní Kána 2020

pro páry
02.08.2020 [neděle] - 08.08.2020 [sobota], kategorie: Formace

Registrace a více informací na www.kana4you.cz

Co je to Kána?
Kána je týdenní setkání, organizované Komunitou Chemin Neuf, pro páry, které v sobě najdou odvahu vybočit ze zaběhnuté všední rutiny, rozhodnou se na chvíli zastavit ve stále rychlejším rytmu běžného života a dovolí Stvořiteli, aby v jejich vztahu „proměnil vodu ve víno“ (Jan 2:1-11).

Mnohé páry chtějí obnovit manželský svátostný slib nebo prohloubit svůj vzájemný vztah, někteří přijíždějí s touhou oživit komunikaci v páru, jiní zase hledají Boží vůli pro svou budoucnost.

Setkání Kána se za 36 let trvání rozšířilo do více než 45 zemí na pěti kontinentech a účastní se ho zástupci všech křesťanských denominací.

Co nabízí Kána?
Čas pro pár
Srdcem Kány je setkání v našem páru bez nutnosti řešit každodenní provozní záležitosti. Nabízíme vám příležitost být spolu jen sami dva, společně probrat věci, na které vám doma chybí čas, mluvit o svých trápeních, touhách či radostech nebo jen společně mlčet.
Čas s Bohem
Prostředí otevřené Boží lásce nám pomáhá prožívat radost a zakoušet pochopení a vzájemné přijetí i v našich nedokonalostech. Duch svatý dnes, stejně jako v minulosti, buduje naše páry a učí nás milovat a odpouštět si. Využití nabídky účastnit se společných modliteb či liturgie může otevřít cestu k prohloubení nebo (znovu)objevení vztahu k Bohu.
Čas s druhými
Možnost navázat nová přátelství, podělit se s druhými o vlastní zkušenosti a nechat se jimi povzbudit, společně se pobavit i odpočívat.
Pro koho je Kána?
Setkání Kána vychází z křesťanského pohledu na manželství a je otevřeno párům z různých křesťanských církví a denominací. Příslušnost k církvi není podmínkou účasti – zváni jsou i ti, kteří sami sebe za věřící nepovažují, ale křesťanské prostředí jim není cizí. Naše pozvání k objevování významu života v páru se týká nejen manželských párů, ale také svobodných, kteří žijí v partnerském svazku bez dosud uzavřeného manželství.

A co děti?
Na setkání Kána můžete přijet i s vašimi dětmi. Je pro ně připraven program odpovídající jejich věku, který jim umožní navázat kamarádství a něco zajímavého společně prožít. Malé děti (0-6 let) budou během společných částí programu hlídány v místě setkání a v ostatních časech budete spolu. Školáci (do 14 let) prožijí celý týden odděleně v partě svých vrstevníků.

Co můžeme prožít na Káně?
Společně v přednáškách a ve svědectvích otevřeme témata týkající se života v páru a v rodině (komunikace, modlitba, odpuštění, intimita, závazek…). Budeme mít čas podělit se o bohatství i obtíže společného života jak sami dva v našem páru, tak i v malé skupince s dalšími páry. Najdeme si čas i na oslavu radosti z našich párů a rodin.

Co je třeba udělat?
vyhradit si týden volna – není možné účastnit se jen části týdenního setkání
přihlásit se – zbytečné otálení není namístě, protože je kapacita omezená

Pořadatel:

Komunita Chemin Neuf
Odpovědná misie: Radim a Zdeňka Novákovi
Školní 1 Tuchoměřice
kana@chemin-neuf.cz

Ke stažení: ;


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump