Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Svědectví z konference

18.07.2003, autor: Michal Hnyk, kategorie: Charismatické konference

Charizmatické konference jsem se tento rok účastnil počtvrté. Odjížděl jsem v dosti velké krizi ve vztahu k Bohu. Ta se dá asi velmi těžko popsat, jelikož se jedná o zcela subjektivní záležitost, ale ti, kdo žijí aktivní křesťanský život asi tuší, že takové krize dokáží člověku značně změnit a znepříjemnit život, možná mnohem více, než běžné světské problémy. A opravdu, tak daleko Bohu jsem se za 15 let, co jsem křesťanem, snad necítil. Navíc mne, nezávisle na tom, provázely delší dobu podivné stavy závrati (lidově řečeno se mi silně motala hlava), myslím, že to nesouviselo s tlakem, na ten netrpím. Již jsem vážně uvažoval, že navštívím lékaře a nechám se prohlédnout, jelikož to opravdu nebylo příjemné a spíše se to zhoršovalo.

Takto „vybaven“ jsem odjel směrem Severní Morava v očekávání, co se bude dít. S trochou nadsázky jsem si říkal, že v naší zemi se v tu dobu sotva najde místo s větší koncentrací Boží přítomnosti a moci, než je sportovní hala a okolí. V Ostravě jsem se připojil ke skupině z naší farnosti, která dorazila chvíli přede mnou autem. Konference začala a pokračovala ve svižném tempu a zvláště závěrečný večer ve sportovní hale byl opravdovou slavností Ducha svatého. Přednášky a kázání mi hodně daly a domů jsem si přivezl stoh popsaného papíru. Celá konference se mi velice líbila, ale její pravé ovoce, jakoby dozrálo až bezprostředně po návratu domů.

Můj vztah k Bohu se ze svíravého strachu, zoufalství a prázdnoty opět obrátil v radostnou důvěru. Boží laskavou a milující blízkost prožívám opět velice silně a nepřestávám se radovat. Poznámka zdravotní - mé potíže se závratěmi zmizely někdy v závěru konference, tudíž návštěvu lékaře v dohledné době neplánuji. Tímto bych chtěl vzdát chválu našemu Pánu a vyznat, že On mocně jedná.

Vím, že toto jsou mé osobní prožitky Boží moci a mé svědectví asi nepůsobí nijak bombasticky, ale upřímně řečeno, já bych neměnil. A tak přeji tímto nám všem, aby se Pán mocně oslavil v naší zemi a v celé Evropě, kam nyní politicky a hospodářsky směřujeme, ale možná ještě více bych nám přál, aby se Boží moc projevila ve zcela konkrétních situacích našich životů tak, jak kdo z nás potřebuje a žádá. A Pán to učiní! Bohu díky!


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump