Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Přímluvná modlitba na katolické charismatické konferenci

naplňuje verš Neste břemena jedni druhých
05.07.2008, autor: Pavel Bajer, kategorie: Charismatické konference

Biblický citát „Neste břemena jedni druhých“ stál u zrodu přímluvné modlitby na katolické charismatické konferenci, která se letos koná na brněnském výstavišti od 9. do 13. července.

„Zpočátku se stávalo zvláště na konferencích, že jsme se setkali s lidmi, které něco trápilo. Řekli jsme si: ,pojďme se za potřeby těchto lidí společně modlit‘,“ osvětluje počátky přímluvných modliteb na konferenci jejich koordinátor Jan Bláha z Vimperku, kde se setkávají ve společenství každý týden.

Podle koordinátora dobrých zkušeností s přímluvnou modlitbou na konferenci postupně přibývalo. Lidé zažívali, že se jich Bůh dotýká, pomáhá jim, mohou najít někde pomoc, porozumění, nebo podporu, a tak se začala tato služba na konferenci realizovat organizovaně.

Letos bude k dispozici celkem 38 přímluvců, kteří se budou střídat po dvou na devíti stanovištích. Modlitbu budou nabízet v hlavním pavilonu F, vlevo vedle pódia, ve čtvrtek, v pátek a v sobotu (10.-12. 7) v době polední přestávky asi od 12 do 15 hodin. Pro přímluvnou modlitbu bude možnost si přijít i v jiných časech. „Viditelně nošená zelená jmenovka znamená ochotu modlit se na požádání i mimo vyhrazenou dobu,“ upřesňuje Jan Bláha. Mezi přímluvce jsou vybíráni lidé, kteří s touto modlitbou mají již zkušenosti a jsou ochotni k této službě. V loňském roce si na konferenci přišlo pro přímluvnou modlitbu během tří dnů necelých 300 lidí. Účastníci konference nejčastěji žádají modlitbu za vyřešení osobních problémů, starostí v rodině či zaměstnání a také za uzdravení z nemoci.

Jak vypadá v praxi přímluvná modlitba?

» Přejít na článek Přímluvná modlitba na katolické charismatické konferenci na webu www.vira.cz.

  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump