Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Ohlédnutí za přednáškou o žalmech na 15. KCHK

27.08.2004, autor: Lenka Fojtíková, kategorie: Charismatické konference

Ojedinělý úkaz mohli sledovat náhodní chodci procházející v jednom červencovém podvečeru Kněžskou ulicí v Českých Budějovicích. Přestože byly prázdniny v plném proudu, zdejší teologická fakulta zažívala hektické okamžiky.

Jednu z poslucháren beznadějně zaplavili účastníci patnáctého ročníku Katolické charismatické konference. Poznání chtivých lidí přišlo tolik, že si nebylo možné sednout ani na zem. Mnozí proto obsadili i okna. Několik jedinců dokonce postávalo v teplém podvečeru na ulici, kde pod otevřenými okny hltali každé slovo. Desítky návštěvníků zlákala přednáška P. Angela Scarana, která byla součástí čtvrtečního děleného programu. Kněz se při ní zaměřil na žalmy.

Ulicí se v jednom okamžiku potácela skupinka mužů posilněných alkoholem. Ti se s nelíčeným údivem zastavili a jeden v šoku prohlásil: „Ty vole, oni tady poslouchají,“ poté vrávoravým krokem pokračovali v cestě.

„Otec Angelo byl skvělý. Vynikajícím způsobem připomněl, kdy a v jaké životní situaci který žalm použít. To bylo sice velmi cenné, ale osobně si myslím, že úžasná byla především celková pohodová a uvolněná atmosféra po celou dobu přednášky. Člověk zažil skutečně Boží pokoj, který svět nemůže dát. Myslím si, že to pro mne bylo důležitější než vědomosti a poznatky, které jsem za ten večer získala. Dlouho budu vzpomínat na vytvořené společenství a klid, jež jsem načerpala,“ svěřila se jedna z účastnic.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump