Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Čerstvě z ICCRS

01.01.2007, kategorie: Charismatická obnova

Jak jste se tu mohli dočíst před několika dny, byla za prezidentkou ICCRS (Mezinárodní služebný tým katolické charismatické obnovy) zvolena Michelle Moran. Michelle v současnosti žije a slouží se svým manželem v komunitě Sion. Na webových stránkách této komunity se objevil u této příležitosti objevil krátký rozhovor.

Co je to přesně to ICCRS?

ICCRS je, stručně řečeno, hlavním koordinačním a služebným orgánem katolické charismatické obnovy na celém světě. Stanovy ICCRS byly schváleny v roce 1993 schváleny Papežskou radou pro laiky ve Vatikánu, kde má také svou kancelář. V současnosti slouží charismatickým společenstvím ve 165 zemích a kontakty má ve 230 zemích. Jako instituce funguje ve spojení s Apoštolským stolcem a je hlavním komunikačním kanálem mezi Vatikánem a celosvětovou charismatickou obnovou.

Co chci dělat? Prezident nemá žádný oficiální popis práce. Kromě dohlížení dohledu na chod kanceláře přímo ve Vatikánu bude mezi mými hlavními úkolyem být kontaktní osobou, zprostředkovávající kontakty mezi Vatikánem (přes Papežskou radou pro laiky) a celosvětovou charismatickou obnovou. Naštěstí má ICCRS zároveň svého ředitele Oreste Pesareho, který na plný úvazek zodpovídá za dobré fungování kanceláře v Římě.

Moje vize pro ICCRS Před volbami byli jmenovaní kandidáti požádáni, aby představili návrh svých Prohlášení pro Radu. Abych vám trochu dala poznat, co jsem tehdy prezentovalaAbyste alespoň částečně mohli poznat, jaká byla má prezentace,uvádím pár několik bodů z těch, o které kterých jsem tehdy dala dohromadymluvila. Nepřekvapím jJistě nikoho z těch, co kteří mne znají, nepřekvapím, neboť jde o hlavní teze, které jsem ve vedení vždy prosazovala vždy.

• Chci ICCRS vést, a to s vizí.

• Chci klást největší důraz na výchovu a formaci nové generace vedoucích v Obnově, a to i snahou o změnu kultury v oblastech, které dnes mírně stagnují.

• Chci budovat kontakty mezi ICCRS a příslušnými představiteli Vatikánu, zvláště s těmi, kteří budou či jsou nově jmenováni do čela jednotlivých úřadů.

• Chci dbát na to, aby bylo i nadále ICCRS užitečným církvi i světu.

Převzato z http://www.sioncommunity.org.uk.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump